fredag 24. februar 2012

Finborudkaffe og Dromedar Kaffebar på Rørosmartnan

I samarbeid med familien Finborud og Lasskjørarne har Dromedar jobbet frem årets Finborudkaffe. Kaffen kokes i store kjeler og serveres i bakgården til Finborudfamilien av lasskjørarne.
Vi er veldig stolt over å få denne henvendelsen om å puste liv i kvaliteten på Finborudkaffen, og håper at kaffen smakte for alle som har vært, og skal innom for en kjeft kaffe under årets Rørosmartna.

Historien; I 1873 startet Jens Fredriksen Finborud med handelsvirksomhet på Røros. Virksomheten ble drevet frem til 1987, da av nevøen Jens Finborud. Jens drev i perioden 1950-1987.
Handelsvirksomheten hadde et mangfoldig utvalg, med spesialiteter som oster modnet i egen kjeller, smør i løs vekt, sild, egen rakfisk og ikke minst kaffe. Kaffen var egen spesialblanding som som Jens selv komponerte, og smakte seg frem til. Kaffen gikk undr navnet Finborudkaffe og var rund, fyldig og frisk.
I dag er det Nord-Østerdal Lasskjørarlag som holder tradisjonen videre og serverer kaffe i Finborudgården. De deltar for 20. gang på Rørosmartnan.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar