torsdag 4. april 2013

Norgesmesterskap i Kaffekunst 2013 - Dromedar Kaffebar, Årets Kaffebar 2011 0g 2012, deltar med et sterkt team


NM 2013 ER I GANG! DROMEDARENE INNTAR DRAMMEN OG KAFFEFEST 2013

Årets store begivenhet for oss dromedarer er i gang. 5 konkurransegrener som skal avvikles over tre dager, i et fullsatt Union scene i Drammen.
Vi stiller med 12 dromedarer fordelt over de ulike konkurransegrenene.

De ulike grenene er Klassisk Baristakunst, Latte art, Coffee in good spirit, Brewers Cup og Cupping.

KLASSISK BARISTAKUNST;

Her har deltagerne 15 minutter til å presentere 4 espresso, 4 cappuccino og 4 kreative drikker. Man blir bedømt på smak, presentasjon, hygiene og ryddighet, teknikk og kreativitet.
Vi stiller med hele 6 stk som er kvalifisert gjennom regionale delfinaler. Dette er rekorddeltagelse for Dromedar Kaffebar.
De seks er; Tore Øverleir (dromedar nordre) Martine Mohn (dromedar nordre) Vegard Fiskum (dromedar bakklandet) Gaute Schrøder (dromedar Kristiansund) Marianne Gjeldnes (dromedar Kristiansund) og Rebecca Storevik (dromedar strandgaten)
Alle 6 konkurrerer i dag og kjemper om en plass i finalen på lørdag. Finalen består av de 6 beste fra semi finalene i dag.

LATTE ART;
Her skal deltagerne gjennom å tegne ulike mønstre i kaffe vise sine kreative og tekniske skills.
Her deltar vi med to dromedarer; Kent Myklevold (dromedar Moxness) og Marianne Gjeldnes (dromedar Kristiansund)
Innledende runder fredag, med finale lørdag.

COFFEE IN GOOD SPIRIT;
Her skal deltagerne jobbe med alkohol og kaffe. De skal presentere to irish coffee og to kreative drikker. Finalerunde fredag ettermiddag. Her konkurrerer vi med; Roy Davidsen (dromedar adm) Idar Ellingsen (dromedar Bakke bru) Kent Myklevold (dromedar Moxness) og Monica Steen (dromedar Kristiansund)

BREWERS CUP;
Her skal deltagerne vise sin beste metode for brygging av sort kaffe, og fremvise kunnskap i ekstrahering, forståelse for kaffen, smak og presentasjon.
Denne konkurransegrenen hadde sin spede begynnelse i fjor og har tatt helt av i år - hele 18 deltagere konkurrerer Fredag om 6 finaleplasser til Lørdagens finale.
Vi stiller med regjerende norgesmester Tore Øverleir (dromedar Nordre) og Vegard Fiskum (dromedar bakklandet)

CUPPING;
Her skal deltagerne smake seg gjennom 6 triangler bestående av to like og en ulik kaffe i hvert triangel. Man skal plukke ut den ulike. Man har 8 minutter på seg, og de som klarer flest ulike på kortes mulig tid går til semi finaler og finale på lørdag. Her er det rekorddeltagelse i år med over 50 deltagere.
Vi stiller med alle dromedarer som er tilstede i Drammen.

I tillegg til de nevnte deltagerne har vi også med oss en dommer til klassisk baristakunst, Gry Hovland (dromedar strandgaten) Vi har også en helt egen, fantastisk barista mamma som tar seg av alle våre deltagere i Lise Utne (dromedar bakklandet)

ÅRETS KAFFEBAR 2013;
Samlet resultat av alle konkurransene danner grunnlaget for kåring av det kaffebarkonseptet som har oppnådd den beste prestasjonen samlet. Dromedar Kaffebar har vunnet denne tittelen 2011 og 2012, og vi er selvfølgelig på jakt etter å ta den for tredje året på rad. Konkurransen er hard, og vi krysser fingre og tær for at vi klarer det i år også:)

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar