onsdag 9. mai 2012

Årets Kaffebar 2012 - litt om NM i Kaffekunst 2012

Dromedar Kaffebar dro til årets NM I KAFFEKUNST i Haugesund med tittelen Årets Kaffebar 2011 - vinner av lagkonkurransen - i bagasjen.
Målet for Dromedar var å forsvare denne tittelen gjennom de resultatene vi klarte å oppnå i årets NM.


Som bildet viser, klarte vi det - vi forsvarte tittelen for andre år på rad. Dette klarte vi gjennom å plassere på pallen i tre av 6 grener, 1 Norgesmester, finaleplass og 4. plass i NM i Baristakunst og 4. og 6. plass i NM i Cuptasting. En sterk prestasjon av dromedargjengen, og alle plasseringene bidro til at vi tok seieren hjem på poeng foran Stockfleths, Oslo!

Litt om de ulike konkurransene;

NM BREWERS CUP;

Konkurransen går ut på å tilberede den beste koppen med sort kaffe gjennom egen valgt tilberedningsmetode. Først tilbereder man en kaffetype som er lik for alle, og dette brygget blir servert en jury som en blindtest. Så serverer man egen valgt kaffe til samme jury, da som en presentasjon. De tre beste fra disse to rundene gikk til finale. Her plasserte Tore Øverleir, Avd leder for Dromedar Kaffebar Nordre seg i finalen.


Tore skulle da gjøre samme presentasjon for juryen med egen valgt kaffe. Han valgte å bruke S&H sin Nordic Roast kaffe og Chemex som traktemetode. Dette likte juryen så godt, at Tore vant Brewers Cup og ble Norgesmester. Dette kvalifiserer han til årets VM i Wien i midten av juni. Oppdatering derfra finner du også her:)

NM LATTE ART;

Konkurransen går ut på å tegne med melk i espresso. Man skal presentere tre ulike tegninger i tre ulike koppestørrelser. For å gjøre konkurransen enda litt mer vanskelig må man presentere bilde av sine utvalgte tegninger til dommerne, og man blir målt opp i mot disse når man tegner live i konkurransen.

Årets NM vinner ble Kari Janne Andersen fra Kaffikari i Ulsteinvik. Dromedar Kaffebar Moxness sin egen Erika Bjørk tok en flott tredjeplass, med Lena Neset (drom strandgaten) på 4. plass og Marthe Forodden (drom moxness) på 5. plass.

                                                        Årets Norgesmester i latte art
                                                        Kari Janne Andersen in action!


NM I CUPTASTING

NM i Cuptasting dreier seg om å smake seg gjennom 8 stk triangler. Hvert triangel har tre kopper kaffe, og hvert triangel har to like kaffe og en ulik. Man skal finne den som er ulik. Flest treff på kortest mulig tid gir en vinner.
I årets cuptasting oppnådde Dromedar Kaffebar to stk til finale blandt over 40 deltagere. Rebecca Storevik (drom strandgaten) tok en strålende 4. plass og Preben Oosterhof (drom kontoret) tok en flott 6. plass. I tillegg hadde vi Gry Hovland (drom strandgaten) og Marthe Forodden (drom moxness) blandt de ti beste.

                                                   Rebecca Storevik i aksjon i cuptasting

Vinner av årets NM i Cuptasting ble Håkon Kinn fra Stockfleths.

NM COFFEE IN GOOD SPIRIT

NM i Coffee in good spirit er baristaenes konkurranse i faget kaffe og alkohol. Her stilte Dromedar med to deltagere. Idar Ellingsen fra Dromedar Bakke Bru og Roy Davidsen Dromedar Kontoret. Idar tok en fantastisk 2. plass og Roy en flott 5. plass.
Men årets vinner, Rune Andersen, tok en soleklar seier. Rune tok 3. plass i fjorårets VM og her har Norge virkelig en medaljekandidat til årets VM som går av stabelen i november.

Rune Andrersen, the grand old man, i aksjon i finalen i Coffee in good spirit. Norges beste Irish coffee!!

NM BARISTAKUNST

Så til hovedkonkurransen, NM i Baristakunst. Mer en 70 deltagere har vært gjennom kvalifiseringsrunder rundt om i landet, og de 18 beste møttes til dyst i Haugesund. Først ble det kjørt en semi finale hvor alle 18 deltagere presenterte 4 espresso, 4 cappuccino og 4 kreative drikker på 15 minutter. Man blir bedømt på smak, teknikk, hygiene, presentasjon og forståelse for håndverket.

De 6 beste fra semi finalen gikk så til finale, og her kvalifiserte Preben Oosterhof Dromedar Kontoret seg. I finalen oppnådde han en sterk 4. plass! En flott plassering av kontormannen!!

                                                    Preben i sin presentasjon i finalen

Vinneren av årets NM i Baristakunst ble Rasmus Helgebodstad fra Stockfleths. Rasmus tok en sterk seier i en av de tøffeste finalerundene i NM historien, og det er verdig vinner som reiser til VM i Wien for å kjempe om en topp plassering!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar