torsdag 24. november 2011

Julekaffen er her!

Vi gleder oss over å  lansere årets dromedar julekaffe i dag torsdag 24.11! 
Velkommen til en smak, vi synes jo at den er bedre enn noensinne:)


Dromedars Julekaffe 2011 kommer fra gården Cerro los Ranas, i El Salvador, og er en semivasket bourbon. Smaksprofilen er som alltid tilpasset julens smaker ved å være kraftig, mørk og fyldig. 


Cerro los Ranas er middels kraftig med en utpreget søt og fet munnfølelse. Ettersmaken er ren, lang og søt. Kaffen har aroma av karamell, vanilje, og et lite preg av kanel og appelsinblomster. 

Smaken er nydelig balansert med en avdempet syrlighet og søte smaker av melkesjokolade, og et lett appelsin- og  krydderpreg i avslutningen.  Kaffen passer like godt til frokost og brødmat, julekaker og bakst, som avslutning av de gode måltider og ikke minst som avec. 


Kaffebonden er opptatt av
god kaffe og fine frosker:)

 Julekaffens navn kommer i år av kaffeplantenes gode naboer på toppen av feltet. I en naturlig lagune finnes det tusenvis av frosker, og farmen har av denne grunn navnet Froske-Fjellet  som navnet Cerro los Ranas betyr oversatt fra spansk.  

Dromedarene var i El Salvador i vår og fikk  også besøkt bonden og farmen,  og selv før vi bestemmte oss for at dette skulle bli vår julekaffe var det lett og bli imponerte over kaffekvaliteten og helheten over driften.  Kaffen dyrkes høyt til fjells, hele 1700 meter over havet og klimaet er helt riktig  for en riktig bra kaffe.

  
 fuktig klima gir en fantastisk kaffe!

Velkommen innom for en prøvesmak!


Alle ønskes en riktig god adventstid fra alle DromedareneIngen kommentarer:

Legg inn en kommentar