onsdag 5. desember 2012

Dromedar Kaffebar henter saft fra Mikkelhaug Gård



Siden 2007 har Dromedar Kaffebar samarbeidet med Mikkelhaug Gård, beliggende ved Alstadhaug Kirke på Levanger. Dette er Norges nordligste økologiske frukthage.
Eier og grunder, Einar Skjetnemark, har drevet frem en unik frukthage med fokus på epler, solbær, rabarbara og rips.
Saften er 100% ren og uten tilsetningsstoffer.
Alt arbeidet på gården foregår manuelt - alt ifra planting, høsting, pleie, pressing, tapping, korking, etikettering og utkjøring.
Les mer om denne unike gården her www.mikkelhaug.no

I forrige uke var vi på besøk på gården med alle avdelingslederne for å få innblikk i hva vi faktisk selger og hvorfor vi gjør det.
For Dromedar Kaffebar er det viktig å kunne bruke gode, lokale leverandører der det er mulig. Samtidigt etterstreber vi å kunne spore kaffen vi selger, det samme ønsker vi å kunne gjøre med bi -produktene våre også.
I tillegg må produktene holde høy kvalitet og ha en klar profil av smak fra det området hvor det har blitt dyrket. Alle disse faktorene kan Mikkelhaug Gård gi oss, og er vi er kjempeheldige som får muligheten til å hente saft fra denne begrensede produksjonen.

                                             
                                            Her presses saft fra solbær. Manuelt presset i linnklede


                                               Manuel tapping, 7 flasker pr gang - før de korkes.


                                               Ferdig produkt, klar til etikett og utkjøring til
                                               Dromedar Kaffebar!


                                        Produktutvikling av et loklat produkt. Tinnvedbær fra Verdalsfjæra





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar